HTML

Kabukiza Theater in Ginza/ Kabukiza színház Ginzában

2014.04.25. 15:26 blümchen1124

Although it’s a weekday, on Wednesday most of us don’t have other classes besides Japanese. So today around 13:30 we decided to go to Ginza, a district of Tokyo, to look around. I was mostly interested in the Kabukiza Theater (traditional Japanese theater). The trip to Ginza was not that long, around 15 minutes, but we got quite hungry as we arrived there. We chose a place randomly where on the 9th floor was the Akita Dining restaurant. It is a traditional Japanese restaurant, where we had to take off our shoes at the entrance, which they put in a small cabinet for us, then we got accompanied to a smaller box where exactly 4 people could sit. Behind the counter Japanese chefs cooked for the guests, and on the walls there were Oni masks (Japanese demon). The food was really delicious (don’t ask for the name of the food as we could not read one thing on the menu), the water was so kind to take a picture of us, he even knelt down for this. Afterwards our shoes where prepared for us at the door when we were leaving. Then we took a smaller circle to look around the expensive shops on the streets. Finally we went to the Kabukiza Theater, which is at the bottom of a skyscraper. Out of curiosity we asked how much the tickets cost for a show, and it appeared it was not that expensive at all. One 1-2 hour long show costs around 1000-1500 yens. We agreed with the girls that if all of us have time, we will go for an afternoon show on the weekend. I would be really happy, as this is something you can only see in Japan. Also, as I might not have mentioned it, we bought tickets for the sumo championship on the 18th of May. It was a bit more expensive than a kabuki ticket, but if you’re in Japan, why miss a sumo championship? After Kabukiza Theater we quickly went to a bigger fashion mall, where there was a Ladurée confectionary. Here we bought one from the French macarons and went home.

I do not know when I’ll be able to post again next time, but if I go somewhere on the weekend, I will write about it.

CAM02177.jpgAkita Dining restaurant/ Akita Dining étterem

CAM02178.jpgLunch/ ebéd

CAM02173.jpgGinza

CAM02184.jpgGinza

Magyarul:

Bár hétköznap van, szerda egy olyan nap a legtöbbünknek, amikor a japánon kívül más óránk nincs. Így ma suli után- olyan fél 1 körül úgy döntöttünk, hogy elugrunk Ginzába, Tokió egyik városrészébe, hogy körbenézhessünk. Én leginkább a Kabukiza színházat (japán tradicionális színház) szerettem volna megnézni. Az út Ginzába nem volt hosszú, olyan 15 perc volt, viszont mire odaértünk, eléggé megéheztünk. Találomra bementünk egy épületbe, ahol a 9-iken volt az Akita Dining étterem. Ez egy tradicionális japán étterem volt, ahol a bejáratnál le kellett vennünk a cipőnket, amiket eltettek nekünk egy kis szekrénybe, majd egy kisebb boxba kísértek minket, ahova pont 4 ember be tudott ülni. A pultok mögött japán séfek főztek a vendégeknek. Az étterem falain pedig egy-egy Oni(japán démon) maszk figyelt le ránk. Az étel nagyon finom volt (ne kérdezzétek a nevét, mert el se tudtuk nagyon olvasni az étlapot) a pincér pedig volt olyan kedves, hogy csinált rólunk egy képet, amihez még le is térdelt. Kifelé menet pedig, mikor a bejárathoz értünk már ki volt készítve a cipőnk az ajtónál. Ezután tettünk egy kisebb kört, hogy szétnézzünk a sok drágábbnál drágább márkás boltos utcákon. Végül elgyalogoltunk a Kabukiza színházhoz, ami egy magas felhőkarcoló lábánál helyezkedik el a főutcán. Csak kíváncsiságból megkérdeztük, hogy mennyibe kerülnek a jegyek egy előadásra, mire kiderült, hogy nem is olyan drága. Egy előadás, ami kb. 1-2 órás, 1000-1500 yenbe kerül. A lányokkal megbeszéltük, hogy ha szombaton mindenki ráér, akkor eljövünk az egyik délutáni előadásra. Én őszintén szólva nagyon örülnék neki, mert ilyet élőben az ember csak japánban láthat. Emellett még, amit még eddig talán nem is említettem, vettünk jegyeket a szumó bajnokságra, ami május 18-án lesz. Az kicsit drágább volt, mint egy ilyen kabuki jegy, de hát, ha az ember már itt van Japánban, miért is hagyna ki egy szumó bajnokságot. Kabukiza színház után pedig még gyorsan betértünk az egyik nagyobb divat áruházba, amiben volt egy Ladurée cukrászda. Itt vettünk egy-egy darabot a francia macaron-okból, majd hazautaztunk.

Még nem tudom, hogy mikor tudok/ fogok legközelebb írni blogot, de ha a hétvégén megyek valahova, arról úgyis írok még.

CAM02193.jpgKabukiza theater/ Kabukiza színház

CAM02198.jpgKabukiza

CAM02194.jpgGinza

CAM02200.jpgLadurée macaron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr386085662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása