HTML

Japanese mobile phone, club introductions and Government Building/ Japán mobil, klubok bemutatása és a Városháza

2014.04.11. 12:53 blümchen1124

For more photos/ Több fotóért: https://www.facebook.com/virag.poloskei/media_set?set=a.637623502957906.1073741832.100001307850079&type=1

Today at 10 I met Risa at Shinjuku station, and we went to the mobile shop. While looking at the used mobiles, the shopkeeper advised to buy a new but cheaper mobile, as the used ones might have some problems later. And if I don’t need it, I can resell it in August if it is in good condition. I decided to buy an older style fold phone for 7000 yens. Then we went to the AU to register a SIM card. Registration costs about 4000 yen, and I bought 6000 yens worth of prepaid time. So I paid about 17000 yens altogether.

Unfortunately I had to wait an hour for the SIM so we went to have lunch around in the area. I ate gyudon (thin slices of meat, in sauce, on rice) which was delicious. As we still had time after lunch we went to the Tokyo Metropolitan Government Building. You can go up to the 45th floor for free and from there you can even see Mt Fuji. Unfortunately the weather was not clear enough today so we could not see it, but the city was visible and it was beautiful. Then we went back to the shop, but my phone was not yet ready so we decided to go to the university, as today it was the introduction of the various clubs. At the campus I saw lots of students dressed up ; the clubs had their own booths and signs, and the members tried to convince the freshmen to join their club. Among the many sport clubs there were choir, acapella, manga, cosplay, Shakespeare, dance, and various other clubs as well. We tried to get through the crowd, but every second person tried to talk to us, or to give us their pamphlets. One of the basketball teams ran after us shouting and advertising their club, and trying to persuade us into joining them; it was a bit frightening. After a while we went back to Shinjuku for my mobile, as they have called us that it is ready. So finally I have a Japanese mobile phone; it was time. After this, Risa had to go to work unfortunately, so we said goodbye. I had a coffee and was thinking about what to do next. I decided to go back to the Government Building and wait until dark to see the view from there. I went to a nearby park until then, as I had still lots of time before sunset. Then I took the elevator to the 45th floor again. After one and a half hour of waiting and browsing the souvenir shop, finally it got dark and I could make pictures, then headed back home.

Tomorrow with the girls we plan to go to Ueno Zoo, and in the evening there will be a welcoming party in the dorm.

CAM01756.jpgShinjuku

CAM01776.jpgGyúdon

CAM01786.jpgClub introductions/ Klubok bemutatása

CAM01796.jpgIce hockey

CAM01792.jpg

Magyarul:

Reggel 10 órakor találkoztam Risaval Shinjuku állomáson, majd mentünk is a mobilboltba. A használt mobilokat nézegetve az egyik eladó azt ajánlotta, hogy inkább vegyek egy új de olcsó mobilt, mert a használtakkal lehet hogy később problémám lesz. Ha meg nem kell már a mobil augusztusban, pedig szívesen visszavásárolják tőlem ha jól vigyázok rá. Így úgy döntöttem megveszem a kb. 7000 yenes szétnyitható régi stílusú mobilt. Majd mentünk az au-ba, ahol pedig a kártyás regisztrációk kellett még elintézni. Itt a regisztráció 4000 yen körül volt, ezenkívül pedig feltöltöttem 6000 yent a mobilomra. Így összesen olyan 17000 yent fizettem a kártyás feltöltéssel együtt. Sajnos a kártyát nem kaptuk meg azonnal, mondták várnunk kell egy órát, így elmentünk ebédelni a környéken. Én gyúdon-t ettem( leheletnyi vékony szeletekre vágott hús szeletek, valamilyen szószba kisütve és rizsen tálalva), ami nagyon finom volt. Mivel ebéd után még mindig volt időnk, így elmentünk a Tokyo Városházára. Ott ingyen fel lehet menni a 45. emeletre, ahonnan még a Fuji-t is látni lehet. Sajnos ma éppen nem lehetett, mert nem volt annyira tiszta az ég, viszont magát a várost igen. Nagyon szép volt. Majd visszamentünk a boltba, de a kártyás mobilom még mindig nem volt „kész”, így úgy döntöttünk elmegyünk az egyetemre, hisz ma is a klubok bemutatására kerül sor. A campus-ra érve, megláttam a nagy tömeget, sok sok beöltözött egyetemistával. Minden klubnak volt egy saját kis standja, és a tagok pedig saját készítésű táblákkal és transzparensekkel mentek a tömegen keresztül, hogy a gólyákat a saját klubukba csalogassák. A sok-sok sport klub mellett volt mindenféle kórus, akapella, manga, cosplay, shakespeare, tánc, és még sok sok más-más klub, akik hirdették magukat. Hiába próbáltunk átmenni gyorsan a tömegen, minden második ember leszólított minket, vagy a kezünkbe nyomta a klub brosúráját. Az egyik kosárlabda csapat még utánunk szaladva és kiabálva is hirdette a klubbot és próbált rávenni minket nagy rémületünkre hogy legyünk tagjai a klubnak. Rövidebb nézelődés után visszamentünk Shinjukuba a boltba a mobilomért, mert közben felhívtak hogy kész lett. Így végre valahára lett egy japán mobilom. Már ideje volt. Ezután Risanak sajnos mennie kellett dolgozni, így elbúcsúztunk. Én ittam egy kávét, majd elgondolkoztam mit is csinálhatnék a maradandó időmben. Arra jutottam hogy visszamegyek a Városházára és megvárom a naplementét, hogy sötétben is megnézhessem a kilátást. Előtte bementem még egy közeli parkba, ugyanis a naplemente még messze volt. Majd felmentem a lifttel a 45. emeletre. Másfél órás várakozás és szuvenír nézegetés után végre besötétedett, így csinálhattam képeket is. Ezután hazamentem.

Holnap úgy tervezzük a lányokkal elmegyünk az Ueno állatkertbe, este pedig üdvözlő buli lesz a koleszunkban.

CAM01803.jpgClub introductions/ Klubok bemutatása

CAM01758.jpgGovernment Building/ Városháza

CAM01766.jpgThe view at Shinjuku/ Kilátás Shinjukura

CAM01821.jpgYoyogi Park

CAM01827.jpg

CAM01869.jpg

CAM01851.jpg

CAM01808.jpgRadiation in Tokyo/ A sugárzás Tokióban

CAM01805.jpgElevator lady/ Liftes hölgy

CAM01818.jpgAnd the last, my favourite traditional toilet/ és utolsónak a kedvenc tradicionális Wc-m

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr16015586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása